Alles van Harderwijk
Bekijk de agenda
< juni 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
22
 
 
 
1
2
3
4
23
5
6
7
8
9
10
11
24
12
13
14
15
16
17
18
25
19
20
21
22
23
24
25
26
26
27
28
29
30
 
 

Hengelsportvereniging De SnoekAdresgegevens Hofdijkstraat 168
3842ZP HARDERWIJK
Telefoon
T 0341410051

Hengelsportvereniging De Snoek Harderwijk is opgericht op 1 mei 1948.
De Snoek is een hengelsportvereniging met gemiddeld 1900 leden.

De Snoek heeft als doel:

  • Het bevorderen van de hengelsport als sportieve recreatie en het beschermen en verbeteren van de visstand.

In de loop der jaren is De Snoek uitgegroeid tot een grote hengelsportvereniging met een eigen verenigingsgebouw en botenhaven en die visrecht hebbende is van al het viswater in Harderwijk en Ermelo.

Hengelsportvereniging De Snoek is niet meer weg te denken uit Harderwijk en Ermelo.
De Snoek is regionaal aangesloten bij de Sportvisserij MidWest Nederland, 110 verenigingen, waarbij bijna 122.000 sportvissers zijn aangeslotenen.
Nationaal zijn wij aangesloten bij de landelijke vereniging Sportvisserij Nederland. Sportvisserij Nederland vertegenwoordigt nationaal en internationaal de federaties, de specialistenverenigingen en bijna 1000 verenigingen en waarbij bijna 600.000 sportvissers aangesloten zijn.

Hengelsport vereniging De Snoek Harderwijk recreatie vissen

Recreatieve sportvisser
Het grootste deel van onze 1900 leden is te beschouwen als recreatieve sportvisser. Zij verblijven graag in de natuur en vinden het leuk om te vissen.
Zij wensen zich een mooi viswater waarin goed vis is te vangen. Vooral de visserij op karper en op roofvis is populair, ook het vliegvissen krijgt steeds meer aanhangers.

Wedstrijdvissers
Een naar verhouding klein deel van onze leden houdt zich intensief bezig met het vissen als wedstrijdsport. Wedstrijdvissen is nog steeds erg populair en vaak zie je onze wedstrijdvissers, weer of geen weer, aan de waterkant bezig om een nieuw voertje of een nieuwe techniek uit te proberen.
En reken maar dat de echte wedstrijdsport topsport is!

Hengelsport vereniging De Snoek Harderwijk Wedstrijdvissen

Jeugdige sportvissers
De Snoek vindt het belangrijk de jeugdige sportvissers bewust te maken van hun verblijf in de natuur. Sinds 1987 is ons jeugdwerk structureel en wordt het planmatig aangepakt. Steeds wordt het belang van natuur, milieu en weidelijk vissen, op speelse wijze onder de aandacht van de junioren gebracht. Dat gebeurt op basis van een Jeugdplan dat zich richt op:

  • kennis van de leefomgeving van de vis
  • kennis van het gedrag van verschillende vissoorten
  • kennis van / leren omgaan met het hengelsportmateriaal
  • verantwoord leren omgaan met de natuur en de vis, tijdens het vissen en na de vangst.

Een viscursus, een cursus werphengel, viskampen, vistrips en thema-activiteiten staan regelmatig op het programma.

Hengelsport vereniging De Snoek Harderwijk jeugd

Jeugd wedstrijden
Er worden viswedstrijden georganiseerd waarbij het Verenigingskampioenschap Jeugd is te behalen. Deelname aan regionale en nationale viswedstrijden wordt gestimuleerd. Sinds 1994 organiseert De Snoek elk jaar een Nationale jeugd wedstrijd. Die wedstrijd staat inmiddels bekend als "De Harderwijker Open".

Elk jaar wordt op of omstreeks de laatste zaterdag in mei op de Nationale Hengeldag een koppelwedstrijd OUD&JONG georganiseerd waarbij het koppel is samengesteld uit een jeugd- en een senior lid.

Onze junioren zijn in twee leeftijdsgroepen, B jeugd t/m 13 jaar en A jeugd van 14 t/m 17 jaar, verdeeld. Zij worden begeleid door daartoe opgeleide jeugdleiders.

Hengelsport vereniging De Snoek Harderwijk accomodatie


« terug


Hengelsport - Verenigingen - Vishandel