Alles van Harderwijk
Bekijk de agenda
< oktober 2021 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
39
 
 
 
 
1
2
3
40
4
5
6
7
8
9
10
41
11
12
13
14
15
16
17
42
18
19
20
21
22
23
24
43
25
26
27
28
29
30
31

Week van de Alfabetisering

Week van de Alfabetisering
Geplaatst 29 augustus 2018

Van 3 t/m 9 september is het de Week van de Alfabetisering met aandacht voor het thema laaggeletterdheid en overal in het land zijn taal- en rekenactiviteiten. Ook Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert diverse activiteiten, zoals een makkelijk te lezen Stadswandeling in Harderwijk, Taalmarktkraam in Putten en Voorlezen en Knutselen voor kinderen van 3 tot 8 jaar.

Week van de Alfabetisering
2,5 miljoen volwassenen in Nederland zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren. Een bijsluiter lezen. Geldzaken bijhouden. Maar ook je kind voorlezen. En in veel gevallen kunnen zij ook niet goed met een computer overweg. Met grote gevolgen op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven.

Stichting Lezen & Schrijven organiseert van 3 t/m 9 september de Week van de Alfabetisering om hiervoor aandacht te vragen. www.weekvandealfabetisering.nl

Stadswandeling in Harderwijk
Van maandag 3 t/m zondag 9 september kan in Harderwijk een makkelijk te lezen Stadswandeling gelopen worden. De routebeschrijving en kaart zijn in de Week van de Alfabetsering te downloaden van de website van Bibliotheek Noordwest Veluwe.

Taalmarktkraam in Putten
Op woensdag 5 september van 9.00 uur tot 11. 00 uur staat er op de markt in Putten de gratis toegankelijke Taalmarktkraam. Belangstellenden kunnen een taalspel spelen, ervaren wat laaggeletterdheid met mensen doet en worden geïnformeerd over de mogelijkheden in Putten en Ermelo om de Nederlandse taal te verbeteren. De kraam van Bibliotheek Noordwest Veluwe en Stichting Welzijn Putten staat op de hoek Dorpsstraat/ Kerkstraat in Putten.

Voorlezen en knutselen
Op woensdag 5 september van 14.00 uur tot 15.30 uur wordt er voorgelezen en geknutseld in de Bibliotheekvestigingen Harderwijk, Ermelo en Putten. Het voorlezen en knutselen bestaat uit verschillende leuke activiteiten voor de kinderen op het gebied van taal en het alfabet: heerlijk voorgelezen worden, leuke taalspelletjes doen en creatief knutselen met letters.

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

WAUW Harderwijk Online Marketing
Communicatie Harderwijk EMC Solutions
Verzekeringen Kantoor Van den Berg Harderwijk
Vakgarage Kievit Auto Werkplaats
Fit in 30 minuten per week Fitention Drielanden
Index Software