Alles van Harderwijk
Bekijk de agenda
< oktober 2021 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
39
 
 
 
 
1
2
3
40
4
5
6
7
8
9
10
41
11
12
13
14
15
16
17
42
18
19
20
21
22
23
24
43
25
26
27
28
29
30
31

Week van de Pleegzorg

Week van de Pleegzorg
Geplaatst 19 oktober 2018

In de Week van de Pleegzorg organiseert Pleegzorg Nederland overal in Nederland activiteiten voor pleegouders, pleegkinderen en iedereen die interesse heeft in pleegzorg. Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig.

Op dit moment zijn er in Nederland ruim 23.000 pleegkinderen. Deze kinderen zijn tussen de 0 en 21 jaar. Soms kunnen ze tijdelijk niet thuis wonen, soms is dat voor langere tijd. Een belangrijk onderdeel in de Week van de Pleegzorg zijn de acties om nieuwe pleegouders te werven. Zie de campagnewebsite www.supergewonemensengezocht.nl voor meer informatie.

Activiteiten in de omgeving:

- Doneer je school- of sporthek
Met de acties Doneer je schoolhek en Doneer je sporthek zoekt Pleegzorg Nederland dit jaar de samenwerking met het onderwijs en de sportverenigingen voor de werving van nieuwe pleegouders. Ook op de Noordwest-Veluwe zullen op school- en sportveldhekken banners hangen waarop aandacht voor de pleegzorg wordt gevraagd.

- Poppentheatervoorstelling Chico!
De muzikale poppentheatervoorstelling Chico! is een creatief therapeutische workshop voor kinderen van 4 tot 12 jaar die niet thuis kunnen wonen. Pleeggezinnen uit de hele regio worden hiervoor uitgenodigd. In de voorstelling worden belangrijke thema's op speelse wijze door dierfiguren verbeeld: van huis en zijn en naar huis willen, loyaliteit, acceptatie van de situatie, emoties van de biologische moeder, eigen kracht, aangaan van vriendschap en je plekje krijgen in je nieuwe omgeving. Woensdagmiddag 31 oktober 2018 in Harderwijk.

- Familiedag voor pleeggezinnen in Duinrell
Voor de tweede keer organiseert Pleegzorg Nederland de feestelijke familiedag voor pleeggezinnen op Duinrell. Hiervoor wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd. Kaarten zijn te koop op de website www.pleegzorg.nl/duinrell. Zaterdag 3 en zondag 4 november 2018 in Wassenaar.

- Gratis zwemmen
De zwembadkoepels Optisport en Laco bieden pleeggezinnen aan om in de Week van de Pleegzorg een keer gratis te zwemmen met het hele gezin in een van hun zwembaden. Deze koepels beheren samen ruim 85 zwembaden in ons land. www.optisport.nl en www.laco.eu.

- Alle activiteiten?
Kijk op www.weekvandepleegzorg.nl voor een overzicht van alle activiteiten in Nederland.

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Finshare
Online Tuincoach Wim den Oudsten
Coolaction Ermelo Harderwijk Airconditioning Warmtepompen
Gewoon Cobi Life en Business Motivator
WAUW Harderwijk Online Marketing
In Between Curtains en Carpets