Alles van Harderwijk
Bekijk de agenda
< maart 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
9
 
 
1
2
3
4
5
10
6
7
8
9
10
11
12
11
13
14
15
16
17
18
19
12
20
21
22
23
24
25
26
13
27
28
29
30
31
 
 

Diverse vrijwilligers gezocht voor financiële en administratieve ondersteuning

Diverse vrijwilligers gezocht voor financiële en administratieve ondersteuning
Harderwijk Geplaatst 12 maart 2021

Zorgdat zoekt nieuwe vrijwilligers voor het onderdeel Financiele en administratieve ondersteuning. We zijn op zoek naar vrijwilligers voor de thuisadministratie, het project ‘Vroegsignalering' en voor het Financieel Trefpunt.

Als vrijwilliger thuisadministratie streef je ernaar de eigen zelfredzaamheid van hulpvragers te vergroten en ze weer de regie te laten krijgen over hun eigen financiële huishouding. Dit doe je onder andere door het op orde brengen en houden van de financiële administratie, het maken van een budgetplan en door de hulpvrager de weg te wijzen naar lokale en regionale instanties.

Het project ‘Vroegsignalering' heeft het doel om mensen met financiële problemen zo vroeg mogelijk in beeld te krijgen. Dit project wordt samen met Stimenz uitgevoerd. Signaalpartners, zoals woningbouwcorporaties, energieleveranciers en zorgverzekeraars geven hun achterstanden door in één computerapplicatie. Dit levert enkel- en meervoudige signalen op doordat deze met elkaar gematcht kunnen worden. Vervolgens wordt er contact gezocht met de betreffende inwoners om een hulpaanbod te doen. Als vrijwilliger ga je mee op huisbezoek en/of draag je er aan bij dat het contact met de inwoner wordt gelegd. Daarna kun je worden ingezet op vragen die uit het huisbezoek naar voren komen, op het gebied van thuisadministratie.

Het Financieel Trefpunt is binnen Harderwijk hét voorportaal voor vragen op het gebied van financiën en schulden. Binnen dit trefpunt werken vrijwilligers en professionals van Stimenz, Plan Groep, MEE Veluwe, Humanitas en Zorgdat samen. Als vrijwilliger help je mensen bij het invullen van formulieren, het schrijven van een brief of ondersteun je bij het leggen van contact met instanties. Kennis op het gebied van belastingrecht is een pré.

Alle inzet door vrijwilligers op financieel en administratief gebied is sinds de eerste lockdown doorgegaan. Zorgdat zorgt ervoor dat je veilig kunt werken. Ben jij handig met financiën? Zou je graag mensen willen helpen en houd je van overzicht? Heb je kennis van belastingrecht? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Je kunt zowel vrijwilliger worden voor een specifiek onderdeel, als voor meerdere onderdelen. Ook is het mogelijk om aan te geven voor hoeveel uur per week of maand je ingezet wil worden. Zorgdat is de welzijnsorganisatie in Harderwijk. Er zijn 370 vrijwilligers actief, naast 42 professionals en 30 stagiaires.
Voor meer informatie over de verschillende vacatures kun je contact opnemen met Harma van de Streek, Sociaal Werker Financiële en Administratieve Ondersteuning via telefoonnummer 06-13621231 of emailadres harmavandestreek@zorgdat.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

WAUW Harderwijk Online Marketing
Communicatie Harderwijk EMC Solutions
Wok Inn Ermelo
Vakgarage Kievit Auto Werkplaats
Massagetherapie Willy van Brussel Harderwijk
In Between Curtains en Carpets