Alles van Harderwijk
Bekijk de agenda
< november 2022 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
44
 
1
2
3
4
5
6
45
7
8
9
10
11
12
13
46
14
15
16
17
18
19
20
47
21
22
23
24
25
26
27
48
28
29
30
 
 
 
 

Succesvolle kroegentocht voor ouders

Succesvolle kroegentocht voor ouders
Harderwijk Geplaatst 22 november 2016

Op maandagavond 21 november werd in Harderwijk de voorlichtingsavond ‘Kroegentocht voor ouders' gehouden. Ouders met kinderen in de leeftijd 13 tot en met 18 jaar kregen informatie over alcohol, drugs en groepsdruk.

De animo was groot want de bijeenkomst werd goed bezocht door ongeveer 110 ouders. Het werd een succesvolle avond die door de deelnemers met een 8.2 werd beoordeeld.

Na de opening in Bioscoop Atlantic door burgemeester Harm-Jan van Schaik speelden de acteurs van DNL Theater een paar herkenbare situaties tussen ouders en pubers. De ouders grepen in als het vastliep en werden actief betrokken in het zoeken naar oplossingen in lastige situaties. Daarna vertrokken de ouders naar de horecagelegenheden de Boterlap en de Gauwigheid. Daar waren interessante presentaties over de risico's van alcoholgebruik, drugsgebruik en groepsdruk. Zo vertelde de kinderarts over de schadelijke effecten van alcohol op de hersenen van pubers. In de andere workshop kwamen handige tips naar voren om drugsgebruik te voorkomen. Groepsdruk en hoe daar je puber op voor te bereiden was het thema van de derde workshop.

De avond was een initiatief in het kader van de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan (KVU), in samenwerking met Volksgezondheid. KVU is een samenwerkingsverband van de horeca, politie, bewoners en gemeente met als doel het vergroten van de veiligheid en verminderen van de overlast in het uitgaansleven.

De voorlichtingsavond is in samenwerking met Tactus Verslavingszorg, het Centrum voor Jeugd en Gezin(CJG), Halt en ziekenhuis Sint Jansdal georganiseerd.

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Massagetherapie Willy van Brussel Harderwijk
Finshare
Fit in 30 minuten per week Fitention Drielanden
Vakgarage Kievit Auto Werkplaats
WAUW Harderwijk Online Marketing
In Between Curtains en Carpets