Alles van Harderwijk
Bekijk de agenda
< september 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
35
 
 
 
 
1
2
3
36
4
5
6
7
8
9
10
37
11
12
13
14
15
16
17
38
18
19
20
21
22
23
24
39
25
26
27
28
29
30
 

De charme van Harderwijk op nationale televisie

De charme van Harderwijk op nationale televisie
Harderwijk Geplaatst 1 januari 2016

Dagelijks televisieprogramma Geloof en een Hoop Liefde portretteert Harderwijk Kijk van 4 januari t/m 8 januari a.s. naar ‘Geloof en een Hoop Liefde' vanuit Harderwijk om 18.10 uur bij NPO 2.


Presentatoren Herman Wegter, Kefah Allush, Hella van der Wijst en Mirjam Bouwman gaan voor ‘Geloof en een Hoop Liefde' op zoek naar authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en de rol van het christelijk geloof in Harderwijk.

Persoonlijk, onbevangen en herkenbaar: in ‘Geloof en een Hoop Liefde' staat het geloof van de gewone Nederlander centraal. In het dagelijkse EO-programma gaan presentatoren Hella, Kefah, Mirjam en Herman op pad met bekende en onbekende dorpsbewoners die hen wegwijs maken in de lokale dorpsgewoonten en -gebruiken. De persoonlijke ontmoetingen leveren innemende, inspirerende en ontroerende verhalen op.

Als een vis in het water
Harderwijk is de plek om, volgens Dries van den Berg, de beste gerookte paling te eten. Nou ja, het liefst slurpen, zoals dat hoort bij paling. Palingboer Dries houdt niet alleen van zijn vak, hij is ook nog eens dol op de vis en ervaart het roken van de paling als iets magisch. De plek waar Harderwijk vooral beroemd door is: het Dolfinarium. Mirjam loopt de ronde mee met dierenarts Paulien en ontmoet verzorgster Amber. Werkend in de patatkraam werd zij verliefd op de bruinvis, waardoor ze nu doet waar ze altijd van gedroomd heeft. Harderwijk, het geboortedorp van Jan Douwe Kroeske. Het dorp waar hij, ondanks alle reizen en verhuizingen altijd weer terug komt. Hij noemt zichzelf ‘een wereldburger met een stabiele woonplaats'. Jan Douwe neemt Herman onder andere mee naar zijn favoriete stukje Harderwijk: de duinzanden van Harderwijk.

De gewone dingen
Het inmiddels vertrouwde NPO2-programma neemt de kijker iedere werkdag mee in haar zoektocht naar oprechte verhalen, unieke tradities en bijzondere mensen. In ‘Geloof en een Hoop Liefde' zijn de kleine dingen groot: de presentatoren verbazen zich samen met de dorps- of stadsbewoners over de gewone dingen van het leven.


Meer informatie | www.eo.nl/geloofeneenhoopliefde

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Dries van den Berg
Adresgegevens
Stephensonstraat 2
3846AK Harderwijk
Telefoon
T 0341-423723


Fit in 30 minuten per week Fitention Drielanden
Wok Inn Ermelo
Verzekeringen Kantoor Van den Berg Harderwijk
WAUW Harderwijk Online Marketing
Communicatie Harderwijk EMC Solutions
In Between Curtains en Carpets