Alles van Harderwijk
Bekijk de agenda
< september 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
35
 
 
 
 
1
2
3
36
4
5
6
7
8
9
10
37
11
12
13
14
15
16
17
38
18
19
20
21
22
23
24
39
25
26
27
28
29
30
 

Visserijdagen 2016 bruisend voor bezoekers

Visserijdagen 2016 bruisend voor bezoekers
Harderwijk Geplaatst 29 mei 2016

Waarschijnlijk kunnen velen het zich nog wel herinneren; de bomvolle haven & overtrekkende rookwalmen met de vroegere Visserijdagen.
Er waren veel historische botters, rookwedstrijden, oude ambachten...

Na een aantal ‘rustigere' jaren heeft het evenement weer een enorme boost gekregen. Een groep enthousiaste vrijwilligers & betrokkenen heeft ervoor gezorgd dat oude tijden herleven.

Vrijdagochtend 10 juni a.s. is er de ‘Harderwieker Bokkingrace'. Met 40 botters vanuit heel Nederland, wordt er een zeilwedstrijd gehouden van Harderwijk naar Zeewolde en weer terug - 11.00 uur vertrekken de schepen. ‘Er was zoveel animo vanuit bedrijven, we hebben zelfs een wachtlijst moeten opstellen', aldus Henk Stijkel - hoofd sponsorcommissie Visserijdagen. De dag wordt door de deelnemende bedrijven afgesloten met een gezellige BBQ bij de Vischafslag.

Zaterdag 11 juni bruist het aan de haven van de activiteiten, de dag start om 11.00 uur met de plechtige kranslegging bij het vissersmonument op het bargje (voor ijssalon het Boerinneke). Daarna kunnen liefhebbers aan de haven een plaatsbewijs verkrijgen, voor een mooie vaartocht aan boord van één van de historische botters.

Er is de gehele dag op het botterplein voor de vischafslag, een mooi aanbod aan visserij-gerelateerde oude ambachten. Daarnaast zien & ruiken de bezoekers een groot aantal visrokers, die strijden om de prijs: Beste Palingroker van Harderwijk Visserijdagen 2016. Hiervoor inschrijven is nog mogelijk, er zijn reeds 25 aanmeldingen; dus het belooft een sfeervolle middag te worden! In de Vischafslag zijn er de gehele dag doorlopend veilingen met de authentieke afslagklok. Ook vindt u 2 exposities van de werken van de bekende pentekenaar Henk Bakker en de Spakenburger schilder dhr. Koelewijn. De 2 heren zijn die dag ook aan het werk in de afslag en staan de bezoekers graag te woord. Buiten wordt gerookte vis verkocht door de stichting Vischafslag, ten gunste van het onderhoud van het gebouw & de botters. Naast de Vischafslag & Botterloods zal er nog een curiosa markt plaatsvinden met zo'n 20 kramen.

Palingrookwedstrijden Visserijdagen Harderwijk 2016
Inschrijvingen voor de rookwedstrijden kunnen nog worden doorgegeven via:
info@visgroothandeljaharderwijk.nl of telefoonnummer 0341-430393

Vrijwilligers gezocht voor Vischafslag & Botterwerf
Om het mooie nieuwe gebouw aan de haven & de historische bottervloot optimaal onder de aandacht te brengen en te houden zijn wij op zoek naar diverse vrijwilligers. Wij zoeken:

- Gastheren & Gastvrouwen, om de Vischafslag als bezoekerscentrum te kunnen openstellen. Het gaat om het kunnen informeren van bezoekers, het uitdragen van onze visserijgeschiedenis & schenken van koffie & fris.
- Een Communicatie & Marketing begeleider, om onze organisatie zichtbaar te houden in de media. Het gaat hier om het maken van persberichten, contact onderhouden met de media & het onderhouden van de sociale media
- Bottermannen, om bottertochten te maken en de botters te onderhouden. Het gaat hier om het zeilen met groepen, samen met andere bemanningsleden. Maar ook het onderhouden en repareren van de historische bottervloot

U kunt zich hiervoor aanmelden via info@vischafslagharderwijk.nl


Meer informatie | www.vischafslagharderwijk.nl | www.hk-botters.nl | www.aaltjesdagen.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Dries van den Berg
Adresgegevens
Stephensonstraat 2
3846AK Harderwijk
Telefoon
T 0341-423723


In Between Curtains en Carpets
Wok Inn Ermelo
Massagetherapie Willy van Brussel Harderwijk
Verzekeringen Kantoor Van den Berg Harderwijk
Communicatie Harderwijk EMC Solutions
Vakgarage Kievit Auto Werkplaats