Alles van Harderwijk
Bekijk de agenda
< februari 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
5
 
 
1
2
3
4
5
6
6
7
8
9
10
11
12
7
13
14
15
16
17
18
19
8
20
21
22
23
24
25
26
9
27
28
 
 
 
 
 

Veluwse Wieler Vereniging - FTCAdresgegevens Retiefstraat 133
3851AC Ermelo
Telefoon
T +31 341 563340

logo Veluwse Wieler VerenigingDe Veluwse Wieler Vereniging is opgericht op 27 augustus 1975. Sinds de oprichting is de V.W.V. uitgegroeid tot een middelgrote sportvereniging met eigen Statuten en een Huishoudelijk Reglement.

De V.W.V. is een vereniging met één gemeenschappelijk doel, te weten : ‘het beoefenen van de recreatieve fietssport'.

Er is geen enkele associatie met een wielrennersvereniging. Een dergelijke vereniging stimuleert haar leden om door intensieve training steeds harder te fietsen.
Bij de VWV is de snelheid van ondergeschikt belang!
Veel mensen denken dat men in het bezit moet zijn van een racefiets om lid te kunnen worden van de VWV. Dit is een groot misverstand. Speciaal voor fietsers zonder ‘kromme sturen' organiseert de vereniging jaarlijkse diverse tochten.
Bekend en geliefd zijn o.a. de dinsdag-avondtochten in juni en juli in de omgeving van Ermelo. (gem. aantal deelnemers per avond :250)
Wilt u echt meer gaan voor de grotere afstanden, dan biedt de vereniging een groot aantal mogelijkheden om aan de kilometers te komen.

Onder de leden van de vereniging bevinden zich veteranen, senioren, jongere recreatiefietsers en zeer getrainde langeafstandsfietsers.
Voor al die groepen organiseert de VWV fietstochten kleine en grote tochten,met een recreatief en een sportief element.

In het toerfietsseizoen (maart tot en met oktober) wordt er wekelijks op donderdagavond en zaterdag- en zondagmorgen in clubverband gefietst. Daarnaast kan men ook nog aansluiten bij de veteranenclub of de seniorenclub, welke elke maandagmorgen actief is.

Een onderdeel van de vereniging is de ATB-commissie die jaarlijks 2 à 3 grote landelijke winter ATB-tochten organiseert en dit jaar als primeur één tocht in het najaar voor de echte liefhebber van het ATB-en.(afstanden 100-65-45km)

Regelmatig wordt er ook bij een zustervereniging een toertocht gereden. Zo men wil, kan men er echter ook alléén op uit, of samen met een eigen groepje. Ieder lid is daar helemaal vrij in. Om alles goed en verantwoord te laten verlopen heeft het bestuur een aantal waardevolle en nuttige gedragscodes en veiligheidsregels samengesteld om de kwaliteit van het groepsfietsen te verbeteren.

Onze vereniging is aangesloten bij de N.T.F.U en onderhoudt goede contacten met deze recreatieve sportbond. Dat betekent ook dat alle leden automatische zijn verzekerd wanneer zij tijdens een fietstocht iets met (race)fiets overkomt,uiteraard tot en bepaald bedrag. (€ 1000,-) Dat zorgt dus voor een veilig gevoel op de weg.
Alle leden van de VWV ontvangen 8 x per jaar het gratis clubblad , met veel informatie en verslagen van evenementen. Bovendien beschikt onze vereniging over een website met alle actuele informatie over onze vereniging.

Iedereen die het fietsen een warm hart toedraagt, komt bij de Veluwse Wieler Vereniging volledig tot zijn recht. Lid worden van de VWV betekent, dat u kiest voor een sportieve, milieuvriendelijke,maar bovenal bloeiende sportvereniging, met het handelsmerk : ‘samen uit, samen thuis!'
Zowel aan- als afmelden van leden geschiedt bij het secretariaat van de vereniging.

Voor meer informatie: bezoek onze website: www.vwv-ermelo.nl

Foto Veluwse Wieler Vereniging  t.g.v. het 30 jarig bestaan in 2005. Presentatie nieuwe clubkleding.


« terug


Sport - Verenigingen - Wielersport