Alles van Harderwijk
Bekijk de agenda
< februari 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
5
 
 
1
2
3
4
5
6
6
7
8
9
10
11
12
7
13
14
15
16
17
18
19
8
20
21
22
23
24
25
26
9
27
28
 
 
 
 
 

Stichting Thuishuis HarderwijkAdresgegevens Stationslaan 32
3841DA Harderwijk
Postadres
Alberdingk Thijmlaan 124
3842ZE Harderwijk
Telefoon
M 06-44486054
Openingstijden
Zo13:30 - 16:30 u

Iedere eerste zondag van de maand

Thuishuiselijke zondagen

Sinds 5 januari 2014 organiseert Stichting Thuishuis Harderwijk maandelijks thuishuiselijke zondagen. Deze kunnen tot stand worden gebracht door een mooie schenking van een geldbedrag van het RABO Bank stimuleringsfonds.

Onze vrijwilligers staan iedere eerste zondag van de maand voor u klaar om u een leuke en vooral gezellige zondagmiddag aan te bieden in Centrum De Zin op de Stationslaan 32 te Harderwijk (voorheen 't Mierenest).

U bent, van 13.30-16.30 uur, van harte welkom om langs te komen voor een kopje koffie, wat lekkers, een spelletje, een creatieve activiteit of om gewoon leuk deze zondagmiddag met elkaar door te brengen. Deze middagen zijn toegankelijk voor alleenstaande 60-plussers, die het moeilijk vinden de zondag alleen door te komen en/of het gezellig vinden een zondagmiddag met leeftijds- of generatiegenoten door te brengen. De entree is gratis.

Zou u graag aanwezig willen zijn op zo'n zondagmiddag? Dan mag u gewoon een keertje langs komen. Voor meer informatie kunt u bellen met de coördinator, Natascha Kruger: 06-44486054. Of een mailtje te sturen naar coordinator(at)thuishuisharderwijk.

Tuishuiselijke zondag in de Zin

Het Thuisbezoek.
Het Thuisbezoek vindt plaats bij alleenstaande ouderen (60+) in Harderwijk, die graag contacten met leeftijdsgenoten willen, maar door omstandigheden dit moeilijk alleen kunnen realiseren.
Het doel van het Thuisbezoek is om het netwerk van hen te verbeteren en waar mogelijk uit te breiden.

In de ondersteuning die de vrijwilligers bieden staan de wensen en behoeften van de ouderen centraal.
De begeleiding richt zich op het zoveel mogelijk behouden of het bevorderen van de zelfredzaamheid van de ouderen. De vrijwilligers zijn goed op de hoogte van de activiteiten die in Harderwijk voor ouderen worden georganiseerd.

Zij proberen mensen te interesseren voor bestaande activiteiten. De belangstelling van de oudere is altijd het vertrekpunt.

Wat zijn de verwachte resultaten van het Thuisbezoek?

  • Meer deelname aan activiteiten.
  • Grotere betrokkenheid met de buurt.
  • Meer plezier in het leven.
  • Langer zelfstandig kunnen wonen.
  • Groter gevoel van veiligheid en geborgenheid.
  • Uitstel van behoefte aan zorg.
  • Verminderen van eenzaamheid.


Het Thuishuis

Het Thuishuis past binnen de ontwikkeling in onze samenleving, waarbij ouderen tot op steeds hogere leeftijd zelfstandig wonen. Zelfzorg, mantelzorg en vrijwilligerswerk spelen daarin een belangrijke rol.

Het Thuishuis is een woonvorm voor ongeveer 7 ouderen uit de doelgroep alleenstaande ouderen, die niet alleen willen wonen.
Zij kiezen ervoor samen met leeftijdgenoten in één groot huis, het Thuishuis, te gaan wonen.
Huislijkheid, gezelligheid, en zelfredzaamheid staan voorop.

De bewoners hebben elk hun eigen woonruimte.
Met elkaar delen de bewoners een gezamenlijke woonkeuken, een bijkeuken, een hobbyruimte, logeerruimten en bij voorkeur een buitenruimte. Indien wenselijk worden de bewoners in hun dagelijkse activiteiten ondersteund door vrijwilligers.


« terug


Ouderen - Vrijwilligers - Welzijnsinstellingen - Welzijnswerk voor ouderen - Wonen