Alles van Harderwijk
Bekijk de agenda
< februari 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
5
 
 
1
2
3
4
5
6
6
7
8
9
10
11
12
7
13
14
15
16
17
18
19
8
20
21
22
23
24
25
26
9
27
28
 
 
 
 
 

Gymnastiekvereniging HSCAdresgegevens Sporthal "De Rumels" Kleine Mheenweg 8
3849BM Hierden
Postadres
Postbus 246
3840AC Harderwijk
Telefoon
T 0341423360

Gym- en turnvereniging HSC in Hierden is opgericht in mei 1949. HSC is een gezellige vereniging met ruim 120 leden uit Hierden en Harderwijk.

Mede door het enthousiasme van de trainers beleven zij op de verschillende onderdelen als gym, recreatie-turnen, selectie-turnen, toestel gym dames en dames-bewegen-op-muziek, veel plezier in sport en het bewegen in het algemeen.

Nieuwe leden zijn bij ons altijd van harte welkom!

Peutergym
Voor kinderen vanaf 2 jaar. Het doel van deze lessen is voornamelijk het stimuleren van de motorische ontwikkeling van uw kind. Bovendien maakt uw kind spelenderwijs kennis met de gymnastiektoestellen en de echte gymnastiek, zoals de koprol (er wordt niet geturnd!). Aan het begin van de les wordt er door de zaal gerend, waarbij de kinderen allerlei bewegingen mogen maken, zoals het lopen als een muisje, stampen als een olifant, hinken als een ooievaar of vliegen als een vliegtuig. Of er wordt gespeeld met hoepels, ballen, kegels en meer klein materiaal. Ook wordt er altijd gebruik gemaakt van de toestellen zoals hangen aan de rekstok, lopen over de balk of springen op de trampoline. De les wordt afgesloten met een spel.hommelen, klimmen. En als afsluiting wordt een dansje o.i.d. op muziek gedaan, of een spelletje (tikspel, kringspel, stiltespel). Elke gymles ziet er weer anders uit. En de meeste kinderen hebben er veel plezier in!!

HSC Gymnastiek Vereniging Hierden - Peutergym

Kleutergym
Kleuters (4 t/m 6 jaar) hebben plezier in bewegen. Bij kleutergymnastiek worden situaties geboden die passen bij de kinderen en die elk kind op zijn eigen niveau kan beleven, en waarop elk kind zich op zijn eigen tempo en mogelijkheden ontwikkelt. Daarbij proberen wij als leiding het kind te stimuleren steeds een stapje verder te gaan. Hoe ziet een kleutergymles er dan uit? De les begint meestal met een actief spel of bewegen op muziek. De kinderen ervaren het spelen met ballen, hoepels, ringen enz. Ook krijgen zij gerichte opdrachten. Er staan een aantal toestelsituaties waarmee de kinderen de volgende bewegingsvormen leren: duikelen, steunspringen, balanceren, ver-/ hoogspringen, diepspringen, klauteren, rollen, zwaaien, slingeren, schommelen, klimmen. En als afsluiting wordt een dansje o.i.d. op muziek gedaan, of een spelletje (tikspel, kringspel, stiltespel). Elke gymles ziet er weer anders uit.

Gymmies
Tijdens de gymles gaan de kinderen (vanaf groep 3) zich bezig houden met 10 profielelementen.
Dit zijn basisbewegingen van het turnen waar alle onderdelen en oefeningen op gebaseerd zijn. Een paar keer per jaar wordt een gymmieles gehouden waarin 3-4 profielelementen worden behandeld. Hierin worden de turn(st)ers "beoordeeld" of hij/zij de profielelementen in een bepaalde oefenleersituatie / op een bepaald niveau beheersen.

Dames Bewegen op muziek
Al jarenlang komen op vrijdagochtend sportieve dames naar de Rumels, voor hun uurtje sporten en gezelligheid! De les begint met een warming up op muziek. Als alle spieren zijn opgewarmd, gaat de muziek wat sneller en is het tijd voor het echte werk. Aerobicspasjes of met de dynaband (elastieken band), alles op verschillende niveau's zodat iedereen aan deze les kan meedoen. Van 18-88 jaar, van jong tot oud dus! Wie dat wil kan na afloop nog gezellig een kopje koffie of thee drinken.

HSC Gymnastiek Vereniging Hierden

Recreatieturnen circuit (jeugd)
Vanaf groep 4

Naast het selectieturnen of wedstrijdturnen is er ook voor kinderen die niet geselecteerd worden een mogelijkheid de turnsport op recreatieniveau te beoefenen. Hier wordt iedereen op zijn/haar niveau begeleid. In de zaal staan meestal verschillende toestellen klaar zoals rekstokken, brug, balk, kasten, matten, en minitrampolines. De les begint met het opwarmen van de spieren door middel van een algemene warming-up. 

In de lessen staat het bezig zijn met toestellen centraal. Met brug, ringen, kast, paard, balk en trampoline leren de kinderen hun bewegingsvaardigheden beter beheersen. Door springen, balanceren, zwaaien, rollen, tikken en draaien zijn ze constant met hun lichaam bezig. Daarnaast zijn er nog tal van andere materialen om vaardigheden te ontwikkelen. Er wordt regelmatig een spel gedaan om de coördinatie en het sociale aspect verder te bevorderen en de kinderen leren te gymmen op hun eigen niveau. Tevens is het luisteren naar regels belangrijk voor de samenwerking binnen de groep en de eigen veiligheid. Ook bij deze lessen wordt gezamenlijk in een kring begonnen. De toestellen worden in circuitvorm aangeboden waarna de les wordt afgesloten.

Turnen toestel (dames)
Op donderdagavond is het toestel turnen voor dames. Er wordt gewerkt aan de broodnodige beweging in een leuke ontspannen sfeer. In beweging blijven, aan de gezondheid denken. Ook het sociale contact is een belangrijke factor. Iedereen turnt op haar eigen niveau de gymnastische onderdelen. Ook de kast en trampoline springen mogen niet ontbreken. Zo worden streksprongen en hurksprongen geoefend en springen sommigen zelfs een salto. Na afloop kletsen de dames vaak nog gezellig wat na onder het genot van een (sport)drankje.

Selectie turnen
Heb je talent, val je op? Dan zal de trainster je vragen om in de selectie te komen trainen. Je gaat meer uren trainen, op een hoger niveau en met wedstrijden meedoen. Ook in deze lessen blijft het plezier in turnen en bewegen centraal, maar omdat deze meisjes ook wedstrijd turnen, komt prestatie hier wel om de hoek kijken. In de lessen wordt ruim aandacht besteed aan kracht, lenigheid, lichaamshouding en techniek.

Alle vier de wedstrijd turntoestellen (balk, sprong, vloer en brug) worden beoefend met voorgeschreven NTS-oefenstof van de KNGU in verschillende niveaus. Later wordt dit keuze oefenstof met o.a. de vloeroefening op muziek. Turnsters in deze groepen dienen zich te houden aan de selectieregels.

HSC Gymnastiek Vereniging Hierden


« terug


Gymnastiek -en Turnen - Sport - Sportorganisaties - Verenigingen