Alles van Harderwijk
Bekijk de agenda
< januari 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
52
 
 
 
 
 
 
1
1
2
3
4
5
6
7
8
2
9
10
11
12
13
14
15
3
16
17
18
19
20
21
22
4
23
24
25
26
27
28
29
5
30
31
 
 
 
 
 

Delta basisschool de - Lokatie TweelingstadAdresgegevens Deventerweg 83
3843GC Harderwijk
Telefoon
T 0341413878

Een school van deze tijd.
 
De Delta is een multiculturele school. Een school die een afspiegeling is van de wereld van nu. Een school waar iedereen van harte welkom is, ongeacht maatschappelijke, culturele en levensbeschouwelijke achtergrond. Hier leren wij de kinderen met elkaar om te gaan zoals zij later als zelfstandige volwassenen in de maatschappij zullen staan.
 
Wij vinden het normaal dat onze leerlingen door elkaar, van groep 1 tot en met groep 8, activiteiten met elkaar beleven. De oudsten zorgen voor de jongsten, de jongsten leren van de oudsten.
De Delta

 Zorg voor leerlingen.

 De DeltaDe Delta heeft een goed leerlingvolgsysteem en we doen veel voor kinderen die extra zorg nodig hebben. Leerlingen die uitvallen op bepaalde gebieden en/of de leerstof niet op de reguliere manier onder de knie krijgen, krijgen extra hulp of een apart programma.
 
In de ondebouw wordt er standaard tijd vrijgemaakt voor taalbegeleiding. Leerlingen krijgen voorinstructie in het Nederlands én zo nodig in hun moedertaal.
 
De taalontwikkeling krijgt op de Delta bijzonder veel aandacht. Zo is in elke kleuterklas “het leeshuis” te vinden. Een huis vol met plekken waar de kleuters met de verschillende vormen van taal bezig kunnen zijn. Zo kunnen zij daar lekker boeken lezen, mooie wenskaarten maken, rijmpjes en versjes horen en oefenen en
boekjes maken.
 
De Delta
Ontwikkelingsgericht onderwijs
 
Op de Delta werken we volgens het principe van Ontwikkelingsgericht Onderwijs. In ons onderwijs creëren we situaties waar we de werkelijkheid van de wereld om ons heen binnen de school halen. In de onderbouw werken we bijna altijd met voor kinderen betekenisvolle thema’s. In de hogere leerjaren wordt op de middag vanuit thema’s gewerkt. Kinderen kunnen aangeven welke onderwerpen hen aanspreken en denken mee over de thema’s in de klas. Door steeds een open oor te hebben voor de ideeën van de kinderen, werken leerkrachten en kinderen samen bij het ‘maken’ van onderwijs. Het voordeel is dat kinderen meer betrokken zijn bij de onderwerpen en meer initiatief nemen om zelf te vragen en te leren. In alle groepen heeft de leerkracht een sturende en stimulerende rol en controleert ook of alle leerdoelen worden bereikt.
 
Leren doe je samen
 
De DeltaOm tot goede prestaties en een optimale ontwikkeling te komen is het van groot belang dat een kind zich veilig voelt op school. De Delta is een school waar kinderen, ouders en leerkrachten respectvol met elkaar omgaan. Wij doen ons best om op school een sfeer te creëren waarin kinderen op een positieve manier met elkaar omgaan en waarin leren van en mét elkaar een belangrijke plaats inneemt. Dit doen we door het houden van kringgesprekken en het werken met een pestprotocol.
 
Aandacht en betrokkenheid.
 
De DeltaOuders laten ons weten waar wij goed in zijn. Het Delta-team maakt zich sterk voor aandacht en betrokkenheid bij onze leerlingen en hun leefwereld. Onze leerlingen, hun welbevinden staat bij ons centraal. Wanneer een kind zich goed en veilig voelt in zowel zijn schoolsituatie als zijn leefomgeving zal het zich beter ontwikkelen en tot maximale prestaties kunnen komen. Het Delta-team stelt alles in het werk om dit tot stand te laten komen. In de praktijk betekent dit dat wij ouderbetrokkenheid zeer op prijs stellen, oudercontacten graag aanhalen door huisbezoeken en weeksluitingen, en intensief omgaan met het oplossen van problemen in directie leefomgeving van onze leerlingen.

De Deltaklik hier voor informatie over stichting PROO
Primair openbaar onderwijs
Locatieleider Mw. Ingrid Sio

adres: Deventerweg 83
3843 GC Harderwijk

Tel.: 0341 - 413878
dedelta@dedeltaharderwijk.nl
 
Of bezoek onze website www.dedeltaharderwijk.nl

 

 

 


« terug


Onderwijs