Alles van Harderwijk
Bekijk de agenda
< februari 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
5
 
 
1
2
3
4
5
6
6
7
8
9
10
11
12
7
13
14
15
16
17
18
19
8
20
21
22
23
24
25
26
9
27
28
 
 
 
 
 

De Veluwse Beken en Sprengen stichtingAdresgegevens Kerkweg 10
8193KK Vorchten
Telefoon
T 0578-631459

Nu het beekherstel programma van provincie Gelderland en Waterschap Vallei&Veluwe vrijwel af is, is blijvend onderhoud en een samenhangende visie met omliggende natuur voor de komende jaren van belang. De Bekenstichting heeft 35-40 jaar geleden het initiatief genomen tot het beekherstelprogramma en volgt nu kritisch en met grote interesse het vervolg van de plannen en werkzaamheden van waterschap V&V en van gemeenten.

veluwse bekenstichting, beekonderhoud, veluwse sprengen
Contactpersonen of "beekoppassers" zijn de drijvende krachten voor onze stichting. Zij wonen in een bepaald gebied met beken en houden bij wat er zoal in en langs die beken gebeurt. Ook wat er aan plannen door gemeenten en waterschap worden ontwikkeld. Zij voeden het bestuur met nieuws over hun beken uit de lokale media. Dat nieuws wordt dan op onze website en Facebook pagina gezet. Waar nodig wordt door het bestuur ingesproken op informatieavonden van gemeente en waterschap of naar de betreffende instanties gereageerd.

Houdt u van wandelen, met of zonder hond, of fietsen, hebt u tijd over omdat u, om welke reden dan ook, niet meer werkt (maar ook als u wel werkt bent u van harte welkom) en bent u geïnteresseerd in natuur, meldt u dan aan bij ons secretariaat: info(at)sprengenbeken.nl U hoeft niet direct specifieke kennis te hebben van water of van ecologie of natuurbeheer, dat leert u vanzelf in de loop der jaren. U hoeft het ook niet alleen te doen, samen met een paar andere mensen uit uw gebied is dit werk vaak nog veel leuker omdat je dan jouw visie met anderen kunt delen.

In een aantal regio's zijn contactpersonen actief, waarmee u dan gaat samenwerken. Voor de deskundigheid zijn bij onze stichting voldoende mensen aanwezig. Kijkt u eens op onze website: www.sprengenbeken.nl, onder "Bekenregister" en u kunt zien welke beken in uw regio aanwezig zijn.

Heeft u interesse of vragen hierover bel dan naar ons secretariaat tel: 0578-631459 of mail: info(at)sprengenbeken.nl

 


« terug


Natuurbehoud