Alles van Harderwijk
Bekijk de agenda
< februari 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
5
 
 
1
2
3
4
5
6
6
7
8
9
10
11
12
7
13
14
15
16
17
18
19
8
20
21
22
23
24
25
26
9
27
28
 
 
 
 
 

IJsbaan - Stichting Harderwijk op IJsAdresgegevens Markt 1
3846AC Harderwijk
Postadres
Postbus 1160
3840BD Harderwijk

De kunstijsbaan van Harderwijk op IJs ligt midden in het centrum. Op de Markt in Harderwijk, waar je zomers geniet van de vele terrassen, geniet je in december en januari van de ijsbaan. In een gezellige winterse sfeer draai je een rondje.
Als je geen zin hebt in te schaatsen kan je vanuit het Winterpaviljoen met een drankje en een hapje kijken naar het wel en wee op de IJsbaan.
IJsbaan Binnenstad Harderwijk
Schaatslessen
Als je ooit ski les hebt gehad dan weet je hoe het werkt met de schaatslessen op de zaterdag ochtenden op de ijsbaan in Harderwijk:
Elke zaterdag in de periode dat de ijsbaan er ligt kan je gratis les krijgen in een vast 'klasje' op je eigen niveau. (vanaf 8 jaar)
De klasjes zijn niet groter dan een maximaal aantal personen, zodat je ook de maximale aandacht en begeleiding krijgt om straks als een Marianne Timmer of een Sven Kramer te kunnen schaatsen.
Elke zaterdag ben je welkom en leer en ontwikkel je onder begeleiding van profesionals de kneepjes van het schaatsen. Aan het einde van de rit krijg je een heus certificaat en stap je volgend jaar een hoger niveau in.

Er zijn twee blokken met gratis schaatslessen:
09.00 - 10.45 uur
11.00 - 12.45 uur

IJsbaan Binnenstad Harderwijk

 

De lessen worden gegeven door Schaatsvereniging Viking en wordt financieel mogelijk gemaakt door IJsclub Volmoed die samen met Schaatsvereniging Viking hoopt dat er hierdoor kinderen de smaak te pakken krijgen om door te gaan in deze tak van sport.

Disco on Ice
Swingend schaatsen

Disco schaatsen - Disco on ice

 

Vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur
Vet coole schitteringen aan kleuren, vele lampen geven een speciaal effect op de knots van een discobal. Elke vrijdagavond (als je 12 jaar en ouder bent) kun je schaatsen op de muziek die de DJ voor jou uitzoekt.

Let op; in de Kerstvakantie komt hij ook op extra avonden.

Pinguins
De pinguin kolonie biedt een steuntje.

IJsbaan Binnenstad Harderwijk Harderwijk op ijs de pinguin kolonie biedt een steuntje.Voor de allerkleinste schaatsertjes zijn er elk jaar 15 frisse pinguins. Volkswagen Bedrijfswagens heeft de sponsoring ook dit jaar weer op zich genomen en zich wederom ontfermd over de pinguin kolonie in Harderwijk. De kleintjes kunnen dus het ijs op met de vertrouwde ijsvogel die hen ondersteunt bij de eerste slagen op het ijs.

Vrijwilligers Harderwijk op IJs

Het evenement Harderwijk op IJs wordt georganiseerd door de stichting "Harderwijk op IJs"

Catering Harderwijk op IJs Maartenz catering en 't Rookerijtje


« terug


IJs - Schaatsen slijpen - Sport - Stichtingen