Alles van Harderwijk
Bekijk de agenda
< februari 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
5
 
 
1
2
3
4
5
6
6
7
8
9
10
11
12
7
13
14
15
16
17
18
19
8
20
21
22
23
24
25
26
9
27
28
 
 
 
 
 

Gymnastiek vereniging - GV OlympiaAdresgegevens Postbus 122
3840AC HARDERWIJK
Telefoon
T 0341-417493

Ouder en kind gymnastiek
Deze sport is speciaal bedoeld voor de peuter van ca. anderhalf-twee jaar tot vier jaar, die samen met papa, mama, opa, oma of oppas lekker wil gymmen in een echte gymzaal.

Het opdoen van veel bewegingservaring is op jonge leeftijd erg belangrijk. Voldoende beweging kan een positieve invloed hebben op allerlei gebied. Daarom is het waardevol dat jonge kinderen al vroeg met verantwoord bewegen beginnen. En natuurlijk is peutergymnastiek leuk! Zowel voor de deelnemers als voor de leiding. Het is telkens weer bijzonder om te zien en te ervaren hoe kinderen zich ontwikkelen.

Tijdens de lessen peutergymnastiek krijgen de kinderen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden. Ze worden geprikkeld om te bewegen: lopen, klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen. In de ontmoeting met andere kinderen leert de peuter hoe rekening met elkaar moet worden gehouden. Daar komen ook nog andere dingen bij, zoals zingen in de kring en spelletjes. Het samen bewegen met een volwassene met een peuter verstevigt het contact met het kind en geeft de peuter meer zelfvertrouwen.

Gymnastiek Vereniging Olympia Harderwijk Ouder en kind gymnastiek

Kleutergymnastiek
is er voor kinderen vanaf 4 jaar.

De kinderen gymen in groepsverband onder leiding van de juf.
Tijdens de lessen komen alle aspecten van het bewegen spelenderwijs aan de orde. Er worden spelletjes gedaan waarbij de grondvormen van het bewegen aan bod komen zoals springen, zwaaien, klimmen, duikelen, rollen. Met zowel klein materiaal als turnapparatuur leren de kleintjes hun evenwicht bewaren, krijgen gevoel voor ruimte, afstand, snelheid

Meiden/Jongens gymnastiek - Turnen
vanaf 6 jaar tot 12 jaar.

Tijdens deze lessen gaan we aan de gang met de verschillende toestellen. Hierdoor leren de kinderen om hun bewegingsvaardigheden beter te beheersen. Iedereen doet mee op haar eigen niveau.
Afwisselend worden er op de verschillende toestellen gegymd: balk, brug, lange mat, ringen, trampoline, bok etc. Naast het oefenen op de verschillende toestellen is er voldoende ruimte in de lessen om een spel te spelen.
Maar het allerbelangrijkste tijdens deze lessen is toch wel PLEZIER!

Gymnastiek Vereniging Olympia Harderwijk Turnen

Gymnastiek voor volwassenen
Iedereen die regelmatig aan lichamelijke beweging doet, voelt zich niet alleen fitter, maar handhaaft of verbetert zijn conditie. U hoeft geen uitgesproken sportfiguur of fervent trimmer te zijn om aan gymnastiek mee te doen.
De lessen worden zo samengesteld dat iedereen in zijn eigen tempo en op zijn eigen niveau mee kan doen. De lessen zijn vooral gericht op de recreatieve kant van de sport.
Elke les begint met het opwarmen van de spieren. Daarna kunnen allerlei activiteiten worden ondernomen. Dit kan varieren van toestellen, spierverster-kende oefeningen tot spel, of combinaties hiervan.
Elke bewegingsvorm wordt aan het einde van de les afgebouwd met een rustgevende oefening. U bent ook altijd samen met anderen bezig. Gezelligheid en plezier zijn dan ook zeer belangrijk!

Peuterdansles

Bewegen, springen, zingen en dansen! Alle peuters zijn er gek op en daarom geven we peuter dansles bij Olympia Harderwijk.

Voor wie: Voor alle peuters vanaf 2 jaar (Wij vinden het ook erg leuk als ouders met hun peuters mee dansen, dit is echter niet verplicht)

We hebben dansles op vrijdagmiddag om 15:30 uur in de gymzaal aan het Vliepad. We dansen met z`n allen in een kring wat een gezellige sfeer geeft voor zowel de ouders als de kindjes. Tijdens de lessen dansen we de juf na en maken we veel plezier. Sommige peuters dansen alleen, sommigen met papa of mama samen, sommige peuters met opa of oma, alles is goed, iedereen is van harte welkom! We dansen op bekende kinderliedjes en veel op vrolijke muziek. De peuter dansles bestaat uit bewegingsoefeningen voor de allerkleinste kindjes! De dans juf neemt ook vaak spullen mee waar de kinderen mee mogen dansen. Iedere week iets anders, iedere week is het een feestje bij de peuter dansles! Kom gerust eens kijken! Dat vinden we hartstikke gezellig!

Kleuterdans 3,5 - 5 jaar
Voor wie: Voor alle kleuters van 3.5 t/m 5 jaar oud die houden van bewegen op muziek!

De kleuterdansles is voor alle kleuters die van dansen houden! Vanaf deze leeftijd kunnen kleine dansers en danseresjes al goed meedraaien in een dansles. Binnen de kleuterdanslessen worden dans en spel afgewisseld. Een echte dans wordt in stappen aangeleerd en natuurlijk zullen dan ook deze kleine danstalenten gaan optreden! Naast het aanleren van een dans worden er in de lessen activiteiten met de kinderen uitgevoerd die gebaseerd zijn op muziek en de fantasie die deze jonge kinderen nog hebben. Samen dansen, samen bewegen op muziek, samen spelen en vooral een hoop gezelligheid! Je mag altijd komen kijken bij de danslessen. Dat vinden we hartstikke leuk!

Kinderdans 6-9 jaar
Voor wie: Voor alle kinderen van 6 t/m 9 jaar die houden van bewegen op muziek!

In de kinderdansgroep dansen kinderen in de leeftijd van 6 t/m 9 jaar. Tijdens deze lessen is er aandacht voor het aanleren van basispassen, lenigheid, samenwerking en dansant spel. De meisjes op deze leeftijd leren verschillende dansen die zij uiteindelijk zullen opvoeren op een demo-dansdag of een show. De kinderdansles duurt een uur waarin ook gezelligheid en vooral genieten van het dansen centraal staat!

Gymnastiek Vereniging Olympia Harderwijk Jazzdans

Jazzdans 9 t/m 65 jaar
Nadat de basispassen bij de peuters, kleuters en bij de kinderdanslessen zijn aangeleerd gaan we binnen Olympia verder met het dansen in de stijl jazzdans. Een dansstijl die door alle leeftijden beoefent kan worden op verschillende niveaus. Binnen GV Olympia Harderwijk geven we aan alle leeftijden les in de stijl jazzdans.

We delen de verschillende groepen op naar leeftijden:

  • Jazzdans t/m 13 jaar
  • Tieners t/m 16 jaar
  • Meiden 16+
  • Damesgroep 20+

Tijdens de danslessen wordt begonnen met een warming up, lichaamsscholing, rek en strekoefeningen voor de spieren en werken we samen aan een mooie choreografie in de stijl jazzdans. Goede dansers hebben lenigheid en kracht nodig. Aan deze elementen wordt ook aandacht besteed in de lessen. Het eindresultaat na het volgen van de lessen zijn mooie dansen die door de groepen worden neergezet op shows en demodansdagen!

Trampoline
Je voelt je als een vogel in de lucht. Afzetten en hup...hoog, steeds hoger zweven. Wentelen, draaien, schroeven. Zo zweef je door de lucht. Neerkomen op de verende mat en hup...weer hoog! Een salto, gestrekt of gehurkt vlieg je door de lucht. Heerlijk steeds hoger en hoger zweven. Dat is trampolinespringen.

Om hoge, maar vooral mooie sprongen en salto's te maken, moet je al je spieren perfect kunnen beheersen. En dat lukt alleen door te oefenen, véél te trainen. Al springende leer je je spieren te beheersen en te coördineren. Je verfijnt je gevoel voor evenwicht, ruimte, tempo en ritme.

Gymnastiek Vereniging Olympia Harderwijk Trampoline springen

Club Extra

Kinderen die speciale aandacht nodig hebben, vinden vaak geen plezier in bewegen. Ze zijn niet zo snel als andere kinderen, begrijpen de spelregels soms niet goed, hebben faalangst. Juist voor hen is bewegen erg goed en daar probeert Club Extra sinds het jaar 2000 bij te helpen. Bij Club Extra wordt in kleine groepjes gesport, onder begeleiding van bevoegde leerkrachten. De kinderen mogen in eigen tempo diverse bewegingsvormen uitproberen, maar ze worden ook gestimuleerd om iets nieuws te proberen, een uitdaging aan te gaan. Op deze manier krijgen de deelnemers aan Club Extra weer plezier in bewegen en daardoor neemt het gevoel van eigenwaarde toe.

Club Extralessen hebben een tweeledig doel: weer plezier krijgen in bewegen en de kinderen door het toegenomen zelfvertrouwen stimuleren om naar een reguliere sportvereniging door te stromen.

Dit betekent dat:
- Club Extra erop gericht is om kinderen, in de basisschoolleeftijd, die speciale aandacht nodig hebben weer plezier te laten krijgen in bewegen.

- De doorstroming naar een andere sportvereniging pas aan de orde wordt gesteld als het kind daar baat bij heeft.

- Club Extra aan kinderen de mogelijkheid biedt om zich bezig te houden met allerlei vormen van bewegen. De aangeboden activiteiten blijven bij Club Extra niet beperkt tot een bepaalde vorm van sport.

- Binnen een groep het niet noodzakelijk is dat alle kinderen op hetzelfde niveau van bewegen zitten. Binnen de groep mogen er best kinderen zijn die iets heel goed kunnen. Ieder kind is wel ergens heel goed in. Zij kunnen elkaar helpen.


« terug


Gymnastiek -en Turnen - Sport - Sportorganisaties - Verenigingen