Alles van Harderwijk
Bekijk de agenda
< februari 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
5
 
 
1
2
3
4
5
6
6
7
8
9
10
11
12
7
13
14
15
16
17
18
19
8
20
21
22
23
24
25
26
9
27
28
 
 
 
 
 

Muziekvereniging Kunst na ArbeidAdresgegevens Dorpshuisweg 9
3849BL Hierden
Postadres
Voerman 7
3893DT Zeewolde
Telefoon
T 036 - 5221546
Openingstijden
Ma18:30 - 19:30 u
19:30 - 21:45 u

Kunst na Arbeid

Kunst na Arbeid Hierden

Kunst Na Arbeid werd opgericht op 22 september 1945. Op Koninginnedag (toen nog in augustus) werd het idee geboren. De feestelijkheden die in die tijd werden gehouden bij de Witte Steen aan de Molenweg in Hierden, werden opgeluisterd door muziekverenigingen uit Nunspeet en Doornspijk. "Wat zij kunnen dat kunnen wij ook", dachten de Hierdenaren.
In samenwerking met de toen net opgerichte buurtvereniging werd Kunst Na Arbeid leven ingeblazen. De leden van het eerste uur waaronder o.a. de bestuursleden Jacob Timmer, Bheene Kevelam, Jan Epe en Gerrit.Kleermaker, beschikten over zestien althoorns die afkomstig waren van een N.S.B. korps uit Haarlem.
Op Koninginnedag 1946 werd voor het eerst op straat gemusiceerd. Het repertoire was gebrekkig, maar het begin was er. De bevolking van Hierden droeg haar steentje bij zodat al gauw meerdere instrumenten konden worden aangeschaft.

Fanfare; A-orkest

Kunst na Arbeid Hierden

Het fanfare Orkest (A-orkest) van Kunst Na Arbeid is een veelzijdig orkest dat een gevarieerd en breed repertoire speelt; van filmmuziek, musicalnummers, bekende oude en nieuwe hits tot en met klassieke en lichtklassieke stukken. Ook begeleidt KNA regelmatig kerkdiensten. Het orkest bestaat uit ongeveer 40 leden. Voorop staat het plezier in de muziek en dat wil het orkest overdragen tijdens concerten en andersoortige optredens. In het begin van het jaar vindt het traditionele voorjaarsconcert plaats. Daarnaast neemt het orkest regelmatig deel aan concoursen. In de afgelopen jaren heeft het tweemaal een muzikaal bezoek gebracht aan de gemeente Znojmo in Tsjechie. Hoogtepunten waren tevens de deelnames aan het wereldmuziekconcours in Kerkrade waar enkele eerste prijzen werden behaald.

De laatste jaren is KNA zich meer gaan toeleggen op concertoptredens en in deze discipline is KNA in november 2009, onder leiding van dirigent Arno Groeneveld, gepromoveerd naar de 4e divisie. Kortom een orkest met veel variatie waarbij we jouw muzikale bijdrage goed kunnen gebruiken.

Jeugd; Het B-orkest

Jeugd orkest Kunst Na Arbeid Hierden

Het jeugd- of B-orkest van de vereniging is een vrolijk spelend gezelschap van jonge en enthousiaste muzikanten. Ze repeteren wekelijks een uur en studeren thuis natuurlijk ook veel. Het is namelijk belangrijk dat je thuis zoveel mogelijk aan de klank werkt en de noten goed kunt spelen. Als je dan tijdens de wekelijkse repetitie samenspeelt heb je meer tijd om gezamenlijk leuke muziek te maken. Dit vraagt dus enige discipline van de muzikant in opleiding. Overigens is dit niet anders dan bij de muzikanten van het A-orkest. Thuis oefen je en op de repetitieavond speel je samen dat wat je geleerd hebt. Op deze avond is er namelijk weinig tijd om je muzieknoten te leren. Het B-orkest doet mee aan verschillende evenementen waaronder het jaarlijkse voorjaarsconcert en bij andere gelegenheden. Je speelt dan leuke en vlotte muziek. Wat houdt je nog tegen?

Repetities

Arno Groeneveld. Kunst na Arbeid HierdenHet A-orkest van Kunst Na Arbeid repeteert iedere maandagavond in het Dorpshuis in Hierden onder leiding van dirigent Arno Groeneveld. De repetities beginnen om 19:30 uur en zijn ong. 21:45 afgelopen. Belangstellenden zijn van harte welkom om tijdens de repetities te komen luisteren naar het orkest en eventueel mee te spelen.

Ook het jeugdorkest repeteert iedere maandagavond in het Dorpshuis in Hierden. Deze repetities zijn van 18:30 tot 19:30 uur. De repetities van het jeugdorkest worden momenteel eveneens geleid door Arno Groeneveld.

 


« terug


Muziekverenigingen - Verenigingen